therapieen
emotioneelevenwicht
bachbloesem
mir
reiki
hearthealing
links
contact

WAT IS ZHEN CHI ?

Zhen Chi is een combinatie van verschillende disciplines.
Je maakt gebruik van je ademhaling, houdingen vanuit de Chi Qong en affirmaties.
Zhen Chi is werken aan je innerlijke, aan je conditie en aan lichaamsbewustwording.

Het woord Zhen Chi is bewust geschreven met een h om duidelijk te maken dat het hier om iets anders gaat dan de traditionele Zen. De h staat ook voor hart en healing.

Zhen Chi helpt om op een snelle manier bij jezelf te komen en daar ook te blijven. Je bloeddruk wordt weer normaal, je immuunsysteem wordt beter, je hartslag wordt krachtiger en je bijnieren herstellen zich sneller van stress. Je voelt je steeds beter.

De Zhen Chi oefening Het geheim van je hart werkt direct op onze belangrijkste motor: het hart.
Het is Emotioneel Evenwicht in beweging, met vooral de beide benen op de grond.
Het bestaat uit een aantal belangrijke elementen voor een goede gezondheid: intentiekracht en visualisatie, ademhaling, bewustwording, positieve affirmaties inclusief mantra’s, beweging en meditatie.

Het is belangrijk als je kunt contact maken met de Bron binnenin jezelf. Zhen Chi helpt je om bij deze Bron te komen. Uiteindelijk vind je alles in jezelf.

In Zhen Chi maak je bewust contact met de energie in en om je heen. Door middel van je ademhaling, intentiekracht, visualisatie en beweging activeer je de energiestroom in jezelf en verbind je je met de energiebronnen om je heen, om zo als het ware je natuurlijke batterijen op te laden en de bron van energie in jezelf te activeren.

Zhen Chi is pure Universele levensenergie , de Goddelijke intentie van Liefde waar je jezelf alleen bewust van wordt als je je hart opent en die liefdesenergie leert voelen.
In de Zhen Chi maak je contact me je eigen menselijke energie, met aarde energie, Universele energie en deze liefdesenergie.

Zhen Chi nodigt je uit tot een andere bewustwording over wie je bent. Op deze manier ga je de Goddelijke kracht meer kunnen ervaren. Je gaat meer datgene doen dat bij jou hoort, bij wie je werkelijk bent.

Zhen Chi gaat over ontwikkelen van innerlijke kracht; uiterlijke kracht volgt vanzelf als je vanbinnen verandert. Je hoeft niet eens zozeer te veranderen alswel jezelf te worden, je authentieke Zelf. Hoe bewuster je jezelf bent van je lichaam, hoe meer zelfvertrouwen je hebt en uitstraalt en dat komt uiteindelijk je levenskracht ten goede.
Wanneer de beweging vanzelf gaat, kom je in het ritme van je hart. Je wordt in de beweging van Zhen Chi één met je hart: emotioneel in evenwicht vanuit de kern van je bestaan. Dan ben je geheel verbonden met je oeressentie en wordt je het ideale doorgeefluik van Universele, onvoorwaardelijke energie oftewel pure Liefde. In het Engels ook wel Bliss genoemd.
Je bent dan daar waar we allen verbonden zijn en leven zonder haat en pijn, in pure liefde en authenticiteit.


WAT IS HART-YOGA?

Hart-Yoga is ontstaan vanuit de bewegingsvorm Zhen Chi en uitgegroeid  in de samen-werking van Mayana en Katty Desquesnes, tot Hart-Yoga.
Het is een vrije, in deze tijd passende interpretatie van yoga, specifiek gericht op het openen en inzetten van de kracht van het hart.

Hart-Yoga nodigt je uit om in een diepere verbinding te zijn met de kracht van jouw hart om van daaruit de frequenties, die ter onzer beschikking staan in deze enorme tijd van veranderingen, toe te laten.
Vanuit een open hart naar jezelf, anderen en de wereld om je heen, ervaar je nieuwe keuzemogelijkheden en een gevoel van liefde, dankbaarheid en vrijheid.

Hart-Yoga bestaat o.a. uit specifieke bewegingen en ademhalingen om het hartgebied vrij te maken.
Dit in combinatie met intentionele mantra’s, klanken, muziek, incantaties, visualisaties en bewustzijnsoefeningen die jouw hartsfrequenties activeren en verbinden met jouw totale zijn.

“Wanneer je gemakkelijke over iets heenstapt zonder het met mij, je hart, te verbinden, kun je het geschenk missen dat het in zich draagt.
Verwelkom het leven, lief mens, ten volste in alles wat het je laat zien of nog niet laat zien omdat je je verzet... Alles is goed, ik ben in jou...”
(uit “HART, een uitnodiging van liefde” van Mayana)

Meer info hierover op www.hearthealing.nl

home